Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Popronde: ELECTROPOEZIE & SEMIMO (live)

Datum: donderdag 26 oktober
Aanvang: 20:30
Entree: donatie


Popronde
Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land.

 

De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.

 

Vanavond in de Vrijplaats:
21:00 – 21:40 Electropoëzie
22:15 – 23:00 SEMIMO


Electropoëzie
Dansbare elektronische pop en een poëet die z’n teksten over de beats heen dreunt. “Je lichaam wil toegeven aan de oerdrang om ritmisch te gaan schudden op het ‘geboemboem’ en ‘getjikatjika’, maar je geest verdwaalt onherroepelijk in de gitzwarte en absurdistische teksten die voort lijken te komen uit een psychopatisch perverse zedendelinquent. Dus blijf je maar staan. Als een zoutzuil. Nieuwsgierig naar de vernietiging van Sodom.”

 

Semimo

is een nachtdier, multi-instrumentalist en producer, houdt van kokos, werkt alleen, klinkt groots, gaat diep, creëert werelden, neemt live een band mee, zoekt naar geluidjes, combineert blues, ambient, tribal, analoog, digitaal, dance, funk, heeft 1 track gereleased getiteld ‘Black Desert’ en heeft zijn album af die dit jaar uitkomt.


Over de Popronde
De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden +- 135 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement.
 


Reacties zijn gesloten.