Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Lokaal 207

Lokaal 207 is een gedeelde werkplaats voor creatieve freelancers. Sinds 2017 zijn zij gevestigd in de Vrijplaats en zij richten zich op communicatie, social media, tekstschrijven, storytelling, projectmanagement en organisatie van evenementen. Zij hebben hun eigen projecten en opdrachten, maar soms werken zij ook samen aan projecten.

Het is regelmatig mogelijk om tijdelijk een bureau te huren bij Lokaal 207. In de avonduren is het kantoor te huren als vergaderruimte voor kleine organisaties (max. 7 personen). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anika van de Wijngaard

Renée Schmidt

Projectmanager, evenementenorganisator en producent
06-12638084

“Al tijdens mijn studie Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit Leiden zette ik mij als vrijwilliger in voor verschillende festivals in Leiden. Na mijn studie ben ik mij volledig gaan richten op het organiseren van evenementen. Inmiddels werk ik ruim vier jaar op freelance-basis als evenementenorganisator, projectmanager en producent. Ik ben gevestigd in Leiden, maar de projecten waar ik aan mee werk zijn verspreid over heel Nederland. Wetenschap, klimaat, natuur en sociaal-maatschappelijke kwesties zijn zaken waarin ik vooral geïnteresseerd ben. De evenementen die ik organiseer, hebben altijd raakvlakken met één van deze thema’s.

Projecten die ik heb georganiseerd, zijn onder andere: Stukafest, Motel Mozaïque, SummerJazz Festival, Noorderliefde, Rhythm, Groove & Bass en de Nacht van Kunst & Kennis. Hierbinnen heb ik verschillende rollen bekleed: van marketeer tot vrijwilligerscoördinator, van producent tot projectcoördinator. Recent heb ik als programmamaker en producent meegewerkt aan een reeks bijeenkomsten over ‘veilig werken met gevaarlijke stoffen’ in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Ook ben ik productieleider van de Nacht van de Vluchteling.

In de toekomst wil ik mij meer richten op het organiseren van discussieavonden. De Vrijplaats is een perfecte plek hiervoor.”

Interesses: Wetenschap, klimaat en natuur, sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

Meer informatie
Contact opnemen

Anika van de Wijngaard

Journalist, tekstschrijver en programmamaker
06-46112806

“Al zolang als ik mij kan herinneren, wil ik schrijven en als journalist werken. In 2013 ben ik als freelance journalist aan de slag gegaan voor regionale dagbladen. De laatste jaren heb mij vooral toegelegd op het maken van interviews. Ik schrijf meestal voor kunst- of wetenschapsredacties, maar ik interview ook wekelijks mensen over hun werkplezier voor een bijlage over werk en inkomen. Naast mijn klussen voor kranten, werk ik als tekstschrijver voor commerciële opdrachtgevers en organisaties in de culturele sector. De werkzaamheden die ik uitvoer, lopen uiteen van het schrijven van projectplannen en fondsaanvragen tot het bieden van communicatieadvies en het uitvoeren van taken op gebied van marketing.

Als programmamaker ontwikkel ik interactie tussen publiek en actuele thema’s. Ik doe dit door het organiseren van debatten, bijeenkomsten, nagesprekken en festivals. Ik heb eerder dergelijke programma’s opgezet in opdracht van BplusC, Centre for Innovation (in samenwerking met Pakhuis de Zwijger) en Submarine.

Tot slot werk ik ook voor We Are Leiden, een cultureel-maatschappelijk organisatie in Leiden. We Are Leiden organiseert evenementen en festivals om inwoners van Leiden met elkaar te verbinden en een podium te bieden voor bijzondere verhalen uit de stad. Binnen de organisatie richt ik mij vooral op communicatie en publiekswerking.”

Interesses: Kunst en cultuur, wetenschap, media en social engagement.

Meer informatie
Contact opnemen

Gabor Hendriks

Tekstschrijver

Tot in het weekend

Ik ben spiksplinternieuw in Lokaal 207

Maar jullie mogen me gerust Gabor noemen. Deze naam kreeg ik toen ik 36 jaar geleden het Leidse levenslicht zag. En ik zou de stad nooit meer verlaten. Tot ik 4 jaar geleden mijn huis net aan de verkeerde kant van de stadsgrens vond. Daarom ben ik trots dat m’n bedrijf nu precies in de middelste gracht van Leiden zit.

Ik ben een weekendschrijfdier

In het weekend kunnen jullie me hier vinden. Vrij van kantoorbaan, vrouw en kinderen, maar gefocust op een kraakhelder doel. Een bestaan opbouwen als tekstschrijver en schrijftrainer. Als dat gaat lopen, zien jullie me snel vaker. Zoals met een groepje richting de cursusruimte.

Ik ken De Vrijplaats pas net

‘k Heb vluchtig gespiekt, geloerd en geroken. Van wat ik zag, bonst m’n oude muzikantenhart driftig. Benieuwd naar het moois hier straks te beleven valt. En daar wil best een steentje aan bijdrage.

Zaterdag zet ik vast de koffie klaar.

Meer informatie
Contact

Karin Keuning

Grafisch ontwerper

Ik ben Karin Keuning (29), een freelance grafisch vormgever uit Leiden. Sinds drie jaar werk ik als freelancer en dat bevalt mij erg goed. De vrijheid en diversiteit in mijn werk, vind ik het leukste aan zelfstandig ondernemer zijn. Samenwerken met andere creatieve en ondernemers die veel passie hebben voor hun werk, haal ik veel energie uit. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een werkplek waar die gedachten over samenwerken wordt gedeeld. Dat is een van de redenen waarom ik bij Lokaal 207 een werkplek kom huren. Als je het leuk vindt om kennis te maken, klop dan binnenkort een keer op de deur!

Meer informatie
Contact