Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

CHRISTIAAN DE JONG -versterkte klassieke gitaar-

Datum: vrijdag 15 april
Aanvang: 21:00
Entree: DONATIE


Christiaan de Jong

De Spaanse gitaar in de handen van een componist. Christiaan de Jong is een virtuose gitarist zonder stilistische grenzen; in fracties van secondes switcht hij van intiem renaissance geluid naar bruisende flamenco en van ingetogen jazz ballad naar swingende funk.


Hij speelde met musici als Markus Stockhausen, Oene van Geel, Garth Knox, Wu Wei, Xu Fengxia, Robert Dick, Mike Svoboda, Eric Vloeimans en als solist met het blaasorkest van Barcelona door heel Europa en is fluitist en gitarist van het in Barcelona gevestigde Globus Ensemble. Hij componeerde o.a. voor Duo Matthijs Koene & Stefan Gerritsen, Duo Wiek Hijmans & Anna McMichael, Orkest De Volharding, Harry Sparnaay ,Marcel Worms, Ralph van Raat en Trío Arbos.


Op 15 april speelt Christiaan de Jong vooral werk van zijn laatste twee CD’s “Optimistische Berichten” (2015) en “De Kunst van het flaneren” (2016) invloeden van barok muziek tot heavy metal van serieel klassiek tot Arabisch, van jazz tot flamenco, geen grenzen….wel avontuurlijk!

 


meer informatie over Christiaan de Jong: www.christiaandejong.com

facebook: https://www.facebook.com/christiaandejongmusic


Reacties zijn gesloten.