Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

DORPSVREUGD 3 – met Daniël Dee, Sylvia Hubers, Lena Hessels en Tsead Bruinja

Datum: vrijdag 08 april
Aanvang: 20:30
Entree: 5


dorpsvreugd

Voor de derde maal brengt Dorpspoudste de Jong een avond vol poëzie en muziek naar de Vrijplaats. Met deze keer:

 

Sinds haar prozadebuut in 1988 kwamen er vooral dichtbundels van Sylvia Hubers. Haar nieuwste bundel Hier moet ik ingrijpen (2015) is er één met zeer kort proza. Als je die voor je verjaardag krijgt, zoals ik, ben je daar zeer blij mee. Vele weken lang. Ze neemt bijzonder instrument mee.
https://youtu.be/umH5tBeAmU0


Lena Hessels was al eens bij Dorpsvreugd en overtuigde toen zeer. Dat was met covers van liedjes die zij mooi vindt. Ze heeft nu een set met eigen repertoire dat ze voor komt stellen.
Ooit zong ze in Addis Abeba (https://youtu.be/87uaVnKQqQk), ze speelt de avond voor Dorpsvreugd nog in de OCCII in Amsterdam, en o ja… ze zette zichzelf op het programma van festivals waarmee de band The Ex hun 33 1/3 jarig en 34 2/5 jarig bestaan vierden.

 

Tsead Bruinja brengt Fries- en Nederlandstalige poëzie. De lijst met bundels is lang, ongeveer van hier tot Leeuwarden, en dan nog een stukje. Paar namen: Dat het zo hoorde; Bang voor de bal; Angel; Overwoekerd en zeer recent Binnenwereld buitenwijk natuurlijke omstandigheden. Hij treedt graag op met muzikanten. Soms worden zijn eigen teksten muziek.
Bij OBA-live in 2010: https://youtu.be/pvf8W4jbV7A?t=24m56s
Op Soundcloud: https://soundcloud.com/tsead-bruinja/het-werd-gedicht-door-tsead-bruinja


Een paar uur nadat Daniël Dee, ergens in de loop van zaterdagochtend, de Vrijplaats verlaat, gaat hij in Rotterdam zijn nieuwe bundel ‘Mond vol demonen’ presenteren. Wellicht leest hij er vrijdagavond ook al uit voor. Het is ongeveer zijn vijfde, maar als je duobundels en kleinere uitgaven meetelt kom je zo aan tien. En met bloemlezingen erbij als ‘Ik proef iets wat bedorven is’, ‘Kutgedichten’ en ‘Klotengedichten’ die hij mede samenstelde gaat de teller naar boel veel.
https://youtu.be/0vbA-o5LL4E?t=26s

 

Aanvang 20:30 (zaal open 20:00 uur)


Reacties zijn gesloten.