Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Klimaat filmfestival

Datum: zondag 07 juli
Aanvang: 13:00
Entree:


Klimaat filmfestival
Het klimaat verandert en meer dan 20 jaar internationale onderhandelingen lijken geen grip te hebben op dit probleem. Hoe heeft het zo ver kunnen komen, is passeren van de alom bekende 2 graden grens onvermijdelijk, en zijn er oplossingen? Tijdens het klimaat filmfestival op 7 juli zullen we enkele baanbrekende films laten zien, die heldere antwoorden en oplossingen bieden.Do the math
De film is gemaakt door de wereldwijde grassroots beweging 350.org. Met deze inspirerende film willen ze de wereld wakker schudden. Het is tijd voor actie en wel nu. Voor een gezonde leefwereld en tegen de onvoorstelbaar grote financiële en politie macht van de fossiele brandstoffen industrie.
http://peoplesworld.org/do-the-math-a-review-for-earth-day-and-beyond/
http://www.imdb.com/title/tt2853094/?ref_=fn_al_tt_1

6 degrees
In deze spraakmakende documentaire wordt het ontluisterend beeld geschetst van onze planeet, als de temperatuur blijft stijgen. Wereldwijd zetten wetenschappers zich schrap voor een temperatuurstijging van 3, 4 of zelfs 6 graden. Deze indrukwekkende film van National Geographic laat zien dat de mensheid het dan nog knap lastig gaat krijgen.
http://video.nationalgeographic.com/video/news/environment-news/six-degrees-wcvin/

A farm for a future
Wat heeft een sandwich te maken met aardolie? In de BBC film A farm for a future wordt helder gebracht op welke manier landbouw verweven is met olie en het veranderende klimaat. Denk je bewust te eten, dan wijst A farm for a future ook jou er wellicht op dat je ietwat te optimistisch bent. En nee, dit is geen moed-in-de-schonen-zak film. Het laat juist zien dat het anders kan. Post olie boeren is mogelijk!
http://www.imdb.com/title/tt1449731/

The Yes Men – fix the world
Wat moet je beginnen als persoon of organisatie tegen gigantische reuzen als Shell en Exxon Mobile? Strategie van The Yes Men: leg de multinationals jouw woorden in de mond, en zie wat er gebeurt! In deze documentaire weten twee grappenmakers op briljante wijze de macht van Dow Chemical op z’n grondvest te laten schudden.
http://www.imdb.com/title/tt1352852/?ref_=fn_al_tt_1


Reacties zijn gesloten.