Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Kunstroute: Lenny Waasdorp en Boukje van Iperen

Datum: zaterdag 28 september
Aanvang: 12:00
Entree: Donatie/Gratis


Kunstroute Leiden: define (dys)function, een expositie van Lenny Waasdorp en Boukje van Iperen
define (dys)function is een expositie van Lenny Waasdorp en Boukje van Iperen. Zij raakten geïnspireerd door de sacrale ruimtes van de prachtige locatie en de geschiedenis van deze oude conservenfabriek. Lenny Waasdorp studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Haag, de Marmara University (faculty of fine arts) in Istanbul en de postacademische DNA van de Vrije Academie in Den Haag. Boukje van Iperen studeerde bij ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten, in Arnhem.

 

 

De expositie

 

define (dys)function bestaat uit werk dat speciaal voor de Kunstroute is gemaakt. De titel van de expositie legt de verbinding tussen het werk van beide kunstenaars. Het stelt de vraag: wanneer functioneert iets of iemand? Wat is normaal, wat wijkt af en wie bepaalt dat? Het gaat over tegenstellingen. De toeschouwer wordt gevraagd hierover na te denken, wellicht een standpunt in te nemen. Van Iperen: ‘In mijn werk ben ik veel bezig met de sterke vrouw. Juist de zondebokken, de Maria Magdalena’ s fascineren me. Wanneer wijk je af van de standaard? En als je eenmaal een stempel hebt, ga je je er dan naar gedragen? Lenny was in haar werk al langere tijd bezig met het thema. Wat is functioneel? En hoeveel kan je van iets of iemand wegnemen zonder dat het de functionaliteit of identiteit verliest.’ Met define (dys)function sluiten Waasdorp en Van Iperen aan op de filosofie van de Vrijplaats: een ontmoetingsplek zijn voor cultureel- en maatschappelijke engagement. Er is dan ook niet alleen beeldende kunst te zien tijdens dit Kunstrouteweekend: zowel Theatergroep Domino als ESTEC Space Strings zullen op zondag 29 september (15.00 uur) gezamenlijk optreden. Aansluitend zorgt Chabert en Suite voor jazzy loungemuziek in het café. Zie hiervoor de aparte agenda-items.

 

 

Alvast een indruk:
www.lennywaasdorp.nl
www.boukjevaniperen.nl
www.gemiva-svg.nl/domino
www.kunstrouteleiden.nl
www.chabert-en-suite.nl

 

 

Over de Kunstroute Leiden:
‘Ontdek een verborgen wereld van Leiden tijdens de Kunstroute 2013. Op 28 en 29 september vindt de 19e editie van de Kunstroute Leiden plaats. Een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van Leidse kunstenaars. Er is een route uitgestippeld langs ateliers van professionele kunstenaars en een keur aan galeries, culturele initiatieven en onverwachte interventies van kunstenaars (en bijvoorbeeld scholieren) in de historische binnenstad. Routeboekjes zijn vanaf de tweede week van september gratis verkrijgbaar bij het start- en informatiepunt van de route Museum De Lakenhal of bij het Visitor Centre Leiden (nabij het Centraal Station).’

 


Reacties zijn gesloten.