Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Port of Call, Long Conversations & Inge van Calkar

Datum: zaterdag 15 maart
Aanvang: 21:00
Entree: 6


Port of Call is een solo project van Pieter van Vliet. Hij is beinvloed door songwriters als Jeff Mangum, Jason Molina and Bill Callahan. Op diverse plaatsen door heel Nederland heeft hij al opgetreden, vanavond in de Vrijplaats.
 

 

 
Long Conversations” is de band van Olaf Caarls, waar hij (zoals voorbeelden Ryan Adams en Neil Young) folk muziek koppelt aan een meer rock en indie geluid, begeleid door zijn zogenaamde “Closet Orchestra”: bas, piano, cello, trombone, mandoline en percussie kleden zijn nummers subtiel (en minder subtiel) aan. Begonnen in 2007, verovert hij met zijn eerste EP (Groningen) een plaats in de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland – die hij ook meteen maar wint – een plaats in de line-up van het rondreizende Popronde festival, en dringt, uiteindelijk, door tot de finale van de Grote Prijs van Nederland.
De band speelt sinds 2008 vele shows, groot en klein, waaronder voorprogramma’s voor onder meer a balladeer (ha, dat rijmt!) en Damien Jurado; het Bevrijdingsfestival Rotterdam; het Ontzettend Leiden festival, in Desmet Live op Radio 5 en op Werfpop in Leiden. In 2010, 2011 en 2013 volgen ondermeer tours in België, Duitsland, Zwitserland en Italië. De band is in 2013 voor de derde keer (een record!) geselecteerd voor het rondreizend festival van de Popronde.

 

 

 
Wie in Inge van Calkar een ingetogen ‘meisje met gitaar’ verwacht, komt bedrogen uit. Inge wordt gekenmerkt door folk en pop, vermengd met songwriting-skills a la Coldplay en KT Tunstall. De liedjes hebben een unieke stijl, pakkend vanaf de eerste noot. Het kenmerkende stemgeluid en gitaarspel van deze Groningse schone maken haar eigenwijze liedjes een verademing in singer-songwriter-land, live en op de radio. Catchy liedjes met (stiekem) heel scherpe teksten zoals haar nieuwe single ‘There must be something with your brain’.
 


Reacties zijn gesloten.