Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

ON PROBATION II: Igor Vrebac & Andrada Simo

Datum: zondag 23 oktober
Aanvang: 19:30
Entree:


igor_vrebac_-_fotograaf_graag_vermelden_mounir_raji_-jpg

 

 

Theater en productiehuis De Generator presenteert: ON PROBATION

met o.a. “My Father was a terrorist” (Igor Vrebac) en “Hoe ook ik onbewust een racist ben geworden” (Andrada Simo)


Een ode aan Oost-Europa met mindblowing theatervoorstellingen van Andrada Simo (RO/NL) en Igor Vrebac (BA/NL). Met in het café een DIY kunstinstallatie van Catinca Țilea (RO/NL). Kitt Fitt van de Leidse Grave Dohls – Foo Fighters Tribute Band bijt de spits af van de avond.


Tijdens de On Probation avonden krijg je een voorproefje van het toekomstige geëngageerde Theater de Generator aan de Middelstegracht te Leiden. Met theatervoorstellingen, foods en presentatie van het toekomstige theater. Tegelijkertijd zijn de avonden een benefiet voor het toekomstige theater, dat zo onafhankelijk mogelijk wil zijn van ontastbare instituten.


Aanvang: 19.30 uur stipt
Entree: 10 Euro (20 euro benefietprijs)
Adres: Middelstegracht 36
www.theaterdegenerator.nl

 

 

 

 

Achtergrondinformatie:


Onder de dakpannen van de Vrijplaats aan de Middelstegracht gaan de deuren open van een nieuw Leids theater. Niet nu. Nee. Over pakweg 2 jaar. Right now, we’re just on
probation. De noodzaak dringt echter aan om nu al iets van ons te laten horen. De noodzaak om theater neer te zetten vanuìt een noodzaak. Theater en Productiehuis De Generator wordt een uniek theater in Nederland waarbinnen noodzaak de generator is. De noodzaak om maatschappelijke kwesties aan de kaak te stellen. Een theater waar professioneel maatschappelijk geëngageerd theater wordt geproduceerd en gespeeld.


My Father was a terrorist is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Zak Ebrahim, de zoon van de co-brein achter de bomaanslag op het World Trade Center in 1993. Door beroep te doen op zijn fysieke uithoudingsvermogen onderzoekt theatermaker en performer Igor Vrebac hoeveel pijn een mens aankan. De in Bosnië en Herzegovina geboren Vrebac, studeerde af aan de Mime opleiding in Amsterdam. Hij creëert theater binnen een sociaal-historisch kader en theater dat van belang is in de hedendaagse samenleving. In september won hij met zijn voorstelling Macho Macho de Dioraphte Best of Fringe Award.


Hoe ook ik onbewust een racist ben geworden is het regiedebuut van de in Roemenie geboren Andrada Simo. De voorstelling is een persoonlijk experiment dat het onbekende dichtbij haalt en tastbaar maakt dat we allemaal onbewust in stereotypen denken. Als dramaturg en actrice is Andrada o.a. verbonden aan Lost Project, het succesvolle en cultureel diverse huisgezelschap van de Tolhuistuin.


Roemeens/Rotterdams designer en kunstenaar Catinca Țilea (Studio Catinca Tilea) opent deze avond een interactieve pop-up expo, #1minutelamp genaamd.


Reacties zijn gesloten.