Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering

Datum: zaterdag 28 januari
Aanvang: 21:00
Entree:


Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos is a singer-songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzonder eigen stijl weet te smeden. Ze stond al eens op Eurosonic en gaat volledig haar eigen (muzikale) weg. Roos bracht 3 cds uit met haar band Gather Roses . De laatste, getiteld “As the sun will guide me home” kwam in december 2011 uit en kreeg lovende recensie, o.a. van Folkforum: http://www.folkforum.nl/cds/82-cd-recensies/12558-gather-roses-as-the-sun-will-guide-me-home . De titelsong is als clip op youtube verschenen:

 

In juni 2010 was de release van een solo album (I am Water), waarbij Roos Galjaard samenwerkte met o.a. folkmuzikanten Linde Nijland en Bert Ridderbos en gitarist en componist Phil Mills: ” Met recht een pure verzameling van enkele blinkende muzikale prachtpareltjes” (Platomania Oktober 2010).

 

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland! Zo speelden zij in augustus 2012 én 2015 op het singersongwriterfestival in Kopenhagen en in mei 2013 op het melodicafestival in Aarhus, Denemarken. Ook waren zij geboekt als act op het mooie Noordfolk festival in Veenhuizen. Regelmatig spelen zij in theatertjes en huiskamers, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen zij voor een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello.
Voor een impressie:

 


Reacties zijn gesloten.