Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Singer-songwriter night w./ Girl Scout Juliette [live]

Datum: zaterdag 20 september
Aanvang: 21:00
Entree:


Girl Scout Juliette

Direct na het eetcafé zullen de Leidse singer-songwriters Xandra Blokhuizen & Sam van Tienhoven boven in De Generator optreden. Beide zullen een korte set spelen waarna er nog enkele nummers samen gespeeld worden. Daarna zal Girl Scout Juliette beneden een selectie van haar werk nieuw (!) en oud ten gehoren brengen.

 

Singer-songwriter Juliëtte van Dijk en toetsenist Joost Nelissen vormen samen de basis van Girl Scout Juliette. Juliëtte maakt afgeronde liedjes, kleine verhalende observaties met een belangrijke plek voor de tekst. Joost brengt met zijn Fender Rhodes een diepere laag aan waarin de ideeën van Juliette prima gedijen.
Juliettes nieuwste liedjes gaan over vervreemding, angst, liefde en verbondenheid en waarom mensen toch alsmaar weer naar de zee moeten fietsen. De realisatie dat je wel degelijk iets te verliezen hebt ook al dacht je misschien van niet. Je komt er vogels, hertjes en wolven in tegen, maar ook bloesembomen, bier drinkende darters en gelukbrengende diertjes zoals het lieveheersbeestje.
Juliëtte houdt van indiepop, (delta-)blues en folk en deze invloeden zijn dan ook terug te horen in haar muziek.

 

In 2011 kwam haar debuut-cd Fickle Machines uit die door 3voor12 zo werd gerecenseerd:
“Girl Scout Juliette staat volledig voor een eigen, eigengereid en eigenzinnig geluid. Symbool voor de sound staat het nummer Eerie Soldier, waarover een frisse blokfluit en een ‘human whistle’ een zomers sausje gieten.”

 

Daarom staat ze in deze nazomeravond in de Vrijplaats 🙂

 

Girl Scout Juliette
Juliëtte van Dijk: gitaar en zang
Joost Nelissen: Fender Rhodes

Links:
www.girlscoutjuliette.com
www.myspace.com/girlscoutjuliette
https://www.facebook.com/pages/Girl-Scout-Juliette/149808801750357

 


Reacties zijn gesloten.