Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Spoedcursus privacy in Digi-land

Datum: vrijdag 14 maart
Aanvang: 20:30
Entree: gratis


privacyindigiland

Een steeds groter deel van onze (sociale) levens hangt met virtuele lijntjes aan elkaar. We maken massaal gebruik van social media en andere diensten, waarbij we allerlei – al dan niet vertrouwelijke – informatie aan de digitale snelweg toevertrouwen. In dit digitale tijdperk lijkt privacy niet meer te bestaan. Derden kunnen zonder onze toestemming te weten komen wie wij (willen) zijn, waar wij zijn, met wie wij omgaan en welke interesses en idealen wij er op na houden.

Klaarblijkelijk hebben wij onze privacy al voor een groot deel opgegeven voor het gemak dat het gebruik van moderne media ons biedt. Na de recente onthullingen van klokkenluider Edward Snowden kunnen wij er niet meer omheen dat inlichtingendiensten onze privacy op grote schaal schenden, zonder dat wij verdachte personen hoeven te zijn. Wat zijn de implicaties van deze ontwikkelingen voor onze vrijheid en kunnen wij onze privacy in deze tijd eigenlijk nog waarborgen? Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ hopen wij je iets bij te kunnen brengen over hoe je privacy te bevorderen in digi-land.

Een programma over de implicaties en risico’s van het gebruik van digitale media, met bijdragen van Bits of Freedom, de Piratenpartij en tot slot een handige workshop ten bate van uw eigen privacy online.


Reacties zijn gesloten.