Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

ZINKZAND & VETSCHILLER – In De Aap Gelogeerd

Datum: vrijdag 08 mei
Aanvang: 20:00
Entree:


zinkzandNaar aanleiding van de release van hun tweede album “In De Aap Gelogeerd” komt de band Zinkzand met hun kameraden van Vetschiller een avondvullend programma geven!

 

Een avond met veel muziek en poëzie, onder een vlag die de lading absoluut niet dekt. Niemand hoeft zich namelijk bekocht te voelen met de optredens van Zinkzand, Vetschiller, Kuiper en Berbée, Eric Coen Versteeg en Gideon Roggeveen.

 

Als eerste treedt Gideon Roggeveen op. Gideon Roggeveen is in Leiden wereldberoemd als schrijver, columnist, theatermaker en anchorman van het radioprogramma Cultuur071 op Sleutelstad FM. Volgens Wolkers-biograaf Onno Blom is Roggeveen hard op weg de leukste schrijver van Leiden te worden. Een goede avond om dit oordeel te checken dus.

 

Daarna gaat het programma in de bovenzaal verder met Eric Coen Versteeg , gitarist, muziekproducer en audio engineer. Hij zal in de bovenzaal een minimalistische post/rock set brengen die de mysterieuze kanten van de muziek boven water brengt.

 

Vetschiller heeft als Leidse band al vaker in De Vrijplaats gestaan, en ook op diverse festivals in de regio en in Amsterdam. Vetschiller speelt eigen muziek, vaak dansbaar en met een randje Balkan of ska, soms weemoedig en dromerig. Deze avond speelt Vetschiller een reprise van de show tXt-factor, waarmee de band ook op het Magneetfestival veel succes had. Het publiek mag vóór de show teksten aanleveren, die door de band terstond op muziek gezet worden. De show, waarbij uiteindelijk de hoofdprijs naar iemand uit het publiek gaat, wordt gepresenteerd door de Leidse theatermakers Kuiper en Berbée.
Slotact Zinkzand maakt rafelige rock ’n roll en zeemansblues. Eigen nummers, op een eigengereide manier. Begonnen als een straatbluesbandje in 2007, maar nu doorgegroeid tot een liveband die alle kanten op gaat. Zinkzand treedt overal op, in de trein tijdens de spits, maar ook op grotere festivals als Zwarte Cross.
De teksten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels, en soms waaien er nog wat Franse zinnen en zeemanslatijn voorbij. In 2012 nam Zinkzand in 2012 haar eerste album op: ‘De thee trekt maar de zee nog meer’. En nu is er de opvolger ‘In de aap gelogeerd’ , een album op vinyl, dat tijdens deze avond gepresenteerd wordt. De plaat werd opgenomen op een Belgische klipper, geheel analoog, er kwam geen computer bij kijken.

 

Als je dan nog niet genoeg gedanst hebt, kun je verder op de vinylset van DJ Wiebe Radstake, die voornamelijk smerige blues, garage beat en rock n roll draait. Denk daarbij aan denk aan The Ex, Oblivians, Morphine.

 

Deur: 20:00

Voor de avond wordt aan de deur een vrijwillige donatie gevraagd om uit de kosten te komen.


Reacties zijn gesloten.