Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Just kidding!: Stand-up comedy avond in de Vrijplaats

1401770_614572168605516_156945112_oOp donderdag 14 november was het weer tijd voor de alweer derde comedy night in de Vrijplaats, wederom georganiseerd door Just Kidding Comedy Leiden, in samenwerking met PlaygroundComedy.

Voor aanvang stroomde de tot klein theatercafé omgetoverde bar van de Vrijplaats vol met 50 à 60 bezoekers. Allen zeer goed gemutst, in leeftijd variërend tussen 15 en 75 jaar. Sommige mensen waren nog nooit eerder in de Vrijplaats geweest, veel anderen kwamen voor de 2e of 3e keer naar de Comedy Night.

De belangrijkste gasten van de show, Chis van der Ende als MC (Master of Ceremony, de host die alles en iedereen aan elkaar praat), en hoofdact Johan van Gulik, deden de organisatie nog een paar goeie stressmomenten cadeau.  Chris, die overigens tot nu toe alle comedyavonden is komen opleuken,  kwam doodleuk een paar minuten voor aanvang binnen met de woorden:  “Ja maar jullie beginnen toch om negen uur??” En de show was allang bezig toen Johan nog onderweg was van Amsterdam naar Leiden. Hij was die avond op de rolschaatsen, en kwam door tegenwind wel heel erg charmingly late.

Maar naast deze kleine stresshobbels verliep de show voorspoedig, met veel grappen, bizarre verhalen en rare feitjes. En voor het publiek veel LOL, soms wat kromme tenen of plaatsvervangende gêne, maar altijd met een lach erbij. Vaste bezoekers weten inmiddels dat comedy meer is dan alleen moppen tappen; humor kan hard zijn, kritisch, en een spiegel voorhouden aan het publiek. Al deze factoren waren op 14 november weer ruimschoots aanwezig.

Na deze geslaagde derde keer smaakt het de organisatie naar meer: even een maandje  uitblazen, dan op naar de vierde avond! Voor degenen die het tot nu toe allemaal gemist hebben:  Donderdag 20 februari 2014, aanvang 21.00 uur, voorverkoop zoals bekend bij Meneer Jansen, en, als er nog kaarten over zijn, op de avond zelf aan de deur.
De line-up voor die avond wordt o.a bekend gemaakt via deze en site en op Facebook: Just Kidding Comedy Leiden

Reacties zijn gesloten.