Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Verslag: Striptekendag 28 juni

strip workshopAfgelopen zaterdag 28 juni vond er een striptekendag plaats in de vrijplaats. Peter was ter plaatse en doet verslag:

Met op de achtergrond de ambient-disco van DJ Cepalophid wordt in de vrijplaats ruimte gemaakt voor een unieke workshop. Deze zaterdagmiddag  organiseert tekenares Liza Salmin een creatieve striptekendag.

Deze nog jonge kunstenares, tekent al vanaf haar vijfde jaar. Momenteel houdt ze zich bezig met cartoons, illustraties en geeft ze in eigen beheer een creatief magazine uit: “Nature Graffix”. Dit magazine fungeert als podium voor artiesten die zich willen inzetten voor de bescherming van het milieu en willen verhalen over alles wat te maken heeft met ecologie, waarbij met name ook de situatie in de voormalige Oostbloklanden aan bod komt.

Salmin vindt tekenen een ideale manier om door te geven hoe we ons voelen, welke verbindingen we zien, welke dromen we hebben. Ze ziet in tekeningen een effectievere weg tot communicatie dan geschreven taal of het gesproken woord. Daarmee ontstaan al gauw misverstanden. Beelden zijn voor haar vrijer, puur en open voor interpretatie. Niemand kan direct alleen bepalen wat er precies op een tekening staat.DSC07351

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers alle ruimte om o.a. met viltstiften en papier de eigen verbeelding de creatieve vrije loop te laten. Aan het eind van de middag levert dat, met name bij de kinderen, verrassend boeiende stripverhalen op.

Kijk voor meer info op http://naturegraffix.blogspot.nl/

Reacties zijn gesloten.