Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Tropenrooster: gewijzigde openingstijden tijdens de zomer

17734Hoewel het soms meer lijkt op een regenseizoen, is het toch echt zomer in Nederland. En dan is het goed om heel even wat gas terug te nemen.

Want ook dit seizoen is er weer veel gebeurd in de Vrijplaats. Twee keer per week draaide de Fabel van de Illegaal haar spreekuur voor vluchtelingen, maar liefst vier keer per week was de Weggeefwinkel geopend, op zaterdagen kon je genieten van de veganistische maaltijden in het eetcafé, gemiddeld kon je bijna drie keer per week een optreden, filmvertoning, comedy show of debat bezoeken en ook theater De Generator heeft haar eerste On Probation optreden georganiseerd.

Achter de schermen werd bovendien keihard gewerkt aan het realiseren van de toekomstplannen voor de vrijplaats, waarover binnenkort meer.

Onze vrijwilligers verdienen behalve een pluim daarom ook een adempauze. Even rust. Tijdens de zomer hanteren we daarom gewijzigde openingstijden:

 • Het programma beperkt zich van 8 juli t/m 19 augustus tot de zaterdagen. Aanstaande vrijdag 1 juli is daarom voorlopig de laatste vrijdag dat er een activiteit is, 26 augustus is de eerstvolgende vrijdag dat we weer geopend zijn.  Tijdens de zomer is er wel gewoon programma op zaterdag. Van zaterdag 16 juli t/m zaterdag 13 augustus zijn we open vanaf 21:00.
 • Het laatste eetcafé van dit seizoen is op zaterdag 9 juli. Het seizoen wordt afgesloten met een extra zomerse editie. Vanaf zaterdag 20 augustus ben je weer elke zaterdag welkom.
 • Het spreekuur van de Fabel van de Illegaal wordt in de juli en augustus op onregelmatige dagen gehouden (telkens van 14:00 tot 17:00 uur): maandag 4 juli, maandag 11 juli, woensdag 20 juli, maandag 25 juli maandag 1 augustus, maandag 8 augustus, woensdag 17 augustus, maandag 22 augustus, maandag 29 augustus.
 • De Weggeefwinkel blijft gedurende de zomer op de reguliere tijden geopend:
  Woensdag: 14:00 – 17:00
  Donderdag: 18:00 – 21:00
  Vrijdag: 14:00 – 17:00
  Zaterdag: 11:00 – 17:00

Reacties zijn gesloten.