Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Weggeefwinkel werkt aan verduurzaming

Ontzettend veel mensen in Leiden en omgeving kennen én waarderen ‘Vrijplaats-initiatief-van-het-eerste-uur’ de Weggeefwinkel. De winkel is momenteel gehuisvest op een tijdelijke plek in de Vrijplaats, een plek die duidelijk een maatje te klein is. Want ondanks de tijdelijke voorzieningen is het maar liefst vijf dagen in de week een komen en gaan van mensen die spullen komen halen en brengen. En dat resulteert in een soms uitpuilende winkel.

Wat veel mensen niet weten is dat de Weggeefwinkel niet alleen een plek is waar goed functionerende spullen heen gebracht kunnen worden, maar dat je er ook terecht kunt met defecte spullen. Als onderdeel van de verduurzamingsmissie van de winkel wordt namelijk ook gezorgd voor de verantwoorde afvoer en recycling van defecte elektronica, kleding en oud ijzer.

Momenteel is het nog niet mogelijk om heel specifieke zaken als batterijen of toners in te leveren, hoewel dat kan veranderen zodra de Weggeefwinkel in de loop van volgend jaar op haar definitieve locatie zit.

Lijkt het je leuk om Leiden op een sociale manier te helpen verduurzamen? De Weggeefwinkel is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die bestuurs- en/of winkelwerk op zich willen nemen. Bekijk hier de vacatures.

Reacties zijn gesloten.