Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

20 jaar Bar & Boos met De Kift

Datum: zaterdag 01 juni
Aanvang: 20:30
Entree: €12,- in de voorverkoop, €14,- aan de deur


Bar & Boos bestaat 20 jaar. Om dat te vieren wordt er op zaterdag 1 juni uitgepakt met een concert van de ‘fanfarepunk’ band De Kift. Het jubileumconcert zal plaatsvinden in de grote fabriekshal van de nieuwe vrijplaats aan de Middelstegracht, een plek die qua sfeer op het lijf is geschreven van de band. In het voorprogramma staan de Leidse acts Vetschiller en DJ Miss World.

Bar & Boos werd in 1993 opgericht in de toenmalige vrijplaats aan de Koppenhinksteeg. De Vrijplaats sloot hier drie jaar geleden haar deuren, waarna het vorig jaar verhuisde naar een historisch fabriekspand aan de Middelstegracht.

Bar & Boos biedt al twintig jaar een platform voor aanstormende, vernieuwende en afwijkende singer songwriters, bands, dj’s en improvisatie. Onafhankelijk en wars van conventies zorgden vele vrijwilligers al die jaren voor steeds weer nieuwe verrassingen en unieke ervaringen.

De Kift speelt niet voor het eerst in de vrijplaats. Menig bezoeker herinnert zich nog het concert, een van de laatste in de Koppenhinksteeg, dat ze gaven in Bar & Boos. De aanstekelijke muziek van de band leidt je, zoals de Volkskrant het onlangs in een recensie omschreef, naar een wereld van ‘orenmensen, heldere manen, oude tanden, grijpstuivers, tabee-zeggende kreupele nachtegalen, moeder, muren en vleermuizen in bierflessengroen.’ Kortom: genieten geblazen.

17:30 Open
18:00 Restaurant
20:30 Vetschiller
21:00 De Kift
23:00 DJ Miss World
02:00 Dicht

Kaarten kosten €12,- in de voorverkoop, €14,- aan de deur,
en zijn verkrijgbaar via de Vrijplaats, Velvet-Music, Dranklokaal de WW en Meneer Jansen in Leiden. Ze zijn tevens te bestellen via contact@vrijplaatsleiden.nl


Reacties zijn gesloten.