Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Jam Sessie

Datum: vrijdag 07 juni
Aanvang: 20:30
Entree:


akoestische jam sessie

Zachtjes tikken de brushes op het tafelblad, iemand slaat een teelepeltje tegen een koffiekop, het ritme wordt versterkt door de geplukte akkoorden van een akoestische gitaar. Een blokfluit zet een melodie in die na enkele maten herhaald wordt in een zanglijn met spontaan geïmproviseerde tekst; de jam is begonnen…

 

Elke laatste vrijdag van de maand is er een akoestische jamsessie in de Vrijplaats Middelstegracht. Een traditie die teruggrijpt naar de dagen van de Linkse Kerk, die nu weer in ere hersteld is!
Iedereen is welkom om te komen spelen, luisteren of zingen onder het genot van een drankje. Ook alle soorten muziek kunnen gespeeld worden folk, jazz, reggae, blues, hiphop alles mag. En ook singer-songwriters die een nieuw nummer uit willen proberen zijn van harte welkom. Er is echter één ding om rekening mee te houden: de ontmoetingsruimte heeft geen geluidsisolatie. Dit betekend dat dit écht een akoestische jamsessie zal zijn (geen versterkers) én geen drums(!), ook trommels zijn van deze jamsessie buitengesloten. Wat waarschijnlijk wel kan zijn shaker, bodhrán, hang en andere kleine percussie. Houtblazers en trompet of trombone met dempers kunnen misschien wel, saxofoons niet… Het wordt even kijken wat er wel en niet kan binnen de geluidslimiet die we hebben, maar er zijn genoeg mogelijkheden, van mondharmonica en fiddle tot draailier en melodica, om deze sessies tot iets heel bijzonders te maken!


Reacties zijn gesloten.