Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Doorbraak presenteert documentaire Alles Flex?

Datum: vrijdag 10 juni
Aanvang: 20:00
Entree: Een genereuze donatie


postera3-page001Op vrijdag 10 juni organiseert Doorbraak in samenwerking met David Heijkamp een vertoning van de documentaire Alles Flex?. Voorafgaand en aansluitend op de vertoning gaan we samen met filmmaker Abel Heijkamp in gesprek over persoonlijke ervaringen met de flexibilisering van werk en wonen, en de wijze waarop je daar vanuit je eigen situatie mee om kunt gaan. De avond wordt muzikaal begeleid door DJ Michel WotNxt.

 

Wat voor samenleving krijgen we wanneer zowel wonen als werken zijn geflexibiliseerd? Dat is de vraag die Abel Heijkamp en Julij Borštnik onderzoeken in “Alles flex?”, de eerste aflevering van de vierdelige documentaireserie The Future of Work. In “Alles flex?” komt de situatie in Nederland aan de orde. De drie overige afleveringen spelen zich af in Duitsland, Slovenië en Europa, en onderwerpen steeds een ander facet van de hedendaagse bestaansonzekerheid aan onderzoek.

 

Screenshot from 2016-05-11 22-04-57Dit jaar werden in Nederland de wetten ‘Doorstroming huurmarkt’ en ‘Jongerencontracten’ door het parlement behandeld. Hiermee dreigt de afschaffing van huurbescherming voor grote groepen huurders een feit te worden.

 

Hoe gaat de bestaande en groeiende groep flexwerkers in Nederland, die mobiel, tijdelijk, en met sterk verminderde huur- en ontslagbescherming wonen en werken, om met deze dubbele onzekerheid? Via de verhalen van verschillende flexwerkers en flexhuurders in de film zijn we getuige van een verdieping van de bestaansonzekerheid die het gevolg is van de voortschrijdende flexibilisering van de economie.

 

De documentaire wordt vertoond in het Nederlands, met Engelse ondertiteling.

 

Bekijk de trailer: http://youtube.com/watch?v=rnD5zSYKgp8&

 

Open 20:00, aanvang 21:30

 

Toegang: een genereuze donatie.


Reacties zijn gesloten.