Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Het Syrische Comite: presentatie boek Daad Kajo

Datum: zondag 08 februari
Aanvang: 12:30
Entree:


Het Syrische Comite verzorgt i.s.m. de Vrijplaats een boekpresentatie. Op 8 februari ontmoeten we Daad Kajo. Ze gaat o.a. het verhaal “Kind en huisdier” voorlezen. Daad Kajo is opiniërend publicist, Syrië expert en schrijver van het boek ‘De verleider van Damascus’

Ik heb mezelf vaak afgevraagd of ik genoeg wist van wat in Syrie en elders in de wereld gaande is, waardoor ik er minder over ging praten.
Vooral de vraag (hoe een mens zich totaal kan verliezen in geweld) hield me bezig.

Na een aantal interviews, besprekingen en lezingen over Syrie de afgelopen 3 jaar, beperk ik me nu tot het onderzoeken van het volgende: Is het mogelijk dat een mens zichzelf blijft, zich nooit verliest in de gruwelijke veranderingen hoe moeilijk de omstandigheden ook worden? En is het blijven kiezen voor geweldloos leven de beste weg? Kan pacifisme werkelijk winnen van geweld?

Ik stel veel vragen en probeer zo stil mogelijk te blijven. Vaak levert dat weinig op, maar soms krijg ik een kant en klaar antwoord, afkomstig uit mijn verleden. Alles wijst erop dat de opvoeding de enige en beste factor is waarin we ons energie en kracht moeten stoppen om tot een wenselijk resultaat te komen en ons tegen verlies en achteruitgang te kunnen verzetten.

‘Kind en huisdier’ is de titel van mijn verhaal dat opeens naar boven kwam tijdens een van mijn zelf-onderzoeken en innerlijke reizen. Het is een deel van een antwoord op een belangrijke vraag ‘Waarom gaat het toch zo mis in Syrië.’ dat deel ik vandaag graag met jullie…

De ontmoeting zal tweetalig zijn, er zal een Arabische vertaling worden verzorgt.

 

Meer informatie over deze middag: https://www.facebook.com/events/833663476674763/?fref=ts

Meer informatie over het Syrisch Comite: http://www.syrischecomite.nl/

Meer informatie over de schrijfster Daad Kajo: http://www.daadkajo.nl/


Reacties zijn gesloten.