Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

“INTERNATIONAL BANKING” – Opening fotoexpositie Zoë van de Kerkhof

Datum: vrijdag 09 oktober
Aanvang: 19:30
Entree: Gratis


expo_zoe

Zoë van de Kerkhof toont met ‘International Banking’ het andere verhaal.

 

Opening foto-expositie op 9 oktober in De Vrijplaats Leiden

 

Zoë van de Kerkhof pakte haar koffer en ging de wereld over om het bankwezen te fotograferen. Is het echt zo slecht gesteld met de banken? Met haar antropologische kijk op deze zaak laat ze u een heel andere kant zien. Op 9 oktober opent ze in de Leidse Vrijplaats haar foto-expositie ‘International Banking’, die een maand te zien zal zijn. De band Swing Lo’ zal een optreden verzorgen. Aanvang 19:30.

 

De studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie heeft Zoë van de Kerkhof gevormd als fotograaf. Over de hele wereld fotografeert ze onbekende mensen op straat, die door hun manier van kijken en bewegen een verhaal vertellen. Door deze mensen in te kaderen, ze mee te nemen en te delen ontstaan er mooie nieuwe verhalen in onze fantasie. Verder fotografeert ze muzikanten en brengt ze gedichten en liedjes in beeld.

 

In maart 2015 won Zoë van de Kerkhof de NRC fotowedstrijd met haar foto ‘Mijn Dansende Mam’. Daarnaast vertelde ze in het VPRO-programma ‘Fotostudio de Jong’ over haar foto’s geïnspireerd door dichter Willem Wilmink. Voor de Vlaamse band Assunta & the Light Orchestra verzorgde Zoë de albumhoes en ze is de vaste fotografe van muziekevenementen Unplugged en Quite Quiet.

 

In oktober en november van dit jaar exposeert ze in de Vrijplaats en Meet & Greet in Leiden.

 

Voor meer over Zoë van de Kerkhof: facebook.com/zoeschrijftmetlicht en www.zoeschrijftmetlicht.fotoport.nl


Reacties zijn gesloten.