Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

JORIS LUYENDIJK – boekpresentatie “Dit kan niet waar zijn”

Datum: woensdag 25 maart
Aanvang: 15:00
Entree:


joris_-_ditkannietwaarzijn

De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor.

Joris Luyendijk is een Nederlandse journalist en antropoloog, bekend als correspondent voor de Volkskrant en Radio 1 en TV presentator van VPRO-interviewprogramma’s Zomergasten en Wintergasten. Twee jaar lang heeft hij zich ondergedompeld in de wereld van deze bankiers. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem zien hoe de financiële wereld in elkaar zit – met gevaar voor hun eigen baan. Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

http://www.jorisluyendijk.nl/

eetcafe_banner_boekpresentatie

Woensdag 25 maart is er een extra eetcafé in de Vrijplaats na afloop van de boekpresentatie van Joris Luyendijk, die wegens de overweldigende belangstelling verplaatst is naar Qbus, 100 meter verderop.

https://www.facebook.com/events/1567710250152662/

De Vrijplaats is vanaf 17.00 uur geopend en vanaf 18.00 uur wordt het veganistische menu uitgeserveerd voor slechts 5 euro. Voor deze keer is het alleen mogelijk om mee te eten als er van te voren gereserveerd is. Dit kan door je aan te melden op het e-mail adres: keukenvrijplaats[a]gmail.com


Reacties zijn gesloten.