Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

KALIO GAYO (NL) – Album Release Tour + Vetschiller

Datum: zaterdag 25 oktober
Aanvang: 22:00
Entree: Donation


Kalio Gayo
FB-Drango13tour-links

Kalio Gayo viert de release van hun CD met een tour door Nederland en ook in de Vrijplaats!

 

Catchy songs met hartverscheurend zuivere zang en intense accordeon tunes. Kalio breekt door barrières en kruist folk met ska, punk met een vleugje reggae. Gitaar, drums, contrabas en accordeon rocken op z’n folks met lak aan tradities…uitgangspunt blijft het liedje.

 

De scherpe samenzang, in een geheel eigen maar universele taal, neemt je mee naar een plekje ten oosten van je fantasie. De twee frontvrouwen laten je meebrullen in een taal die je niet kent, maar na een Kalio-show wel begrijpt. Parti y prije, feest en tranen

 

Een geweldig feest met een lading energie, open voor alles wat voorbij komt: Kalio danst van Belgrado naar Biddinghuizen tot Bogota op haar eindeloze muzikale zwerftocht en verbaast zich over hoe klein de wereld eigenlijk is. Doorleefd, stevig en met steeds meer invloeden… urban folk 2.0

 

Voor meer info, zie www.kaliogayo.nl

 

Vetschiller

 

Het voorprogramma wordt verzorgt door de lokale band Vetschiller. Vetschiller is geen onbekende voor de Vrijplaats. Ze speelden al twee keer eerder bij ons.

 

Vetschiller maakt muziek. Zijn eigen muziek, in z’n moerstaal, met teksten die het beluisteren waard zijn. In 2013 speelde Vetschiller o.a. als opener voor De Kift en op het Magneetfestival in Amsterdam.

 

Vetschillers muziek is op zijn tijd dansbaar en vrolijk, soms met een randje Balkan, maar nodigt ook uit tot genietend luisteren.

 

Vetschiller past de versterking aan de gelegenheid aan. Van bijna niet tot volledig versterkt.

 

Vetschiller heeft een zwak voor film en theater, heeft diverse keren samengewerkt met theatermakers Kuiper&Berbée en maakt veel van zijn eigen video’s zelf. De muziek voor de Leidse film “Tussen de Rijnen” is voor een groot deel van de hand van Vetschiller.

 

Voor meer info, zie: https://www.facebook.com/Vetschiller


Reacties zijn gesloten.