Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Phizmiz & Simonis + Self Indulgent Asshole

Datum: donderdag 03 maart
Aanvang: 20:00
Entree: DONATION


phizmiz

 

Ergo Phizmiz & lukas Simonis zijn een engels/nederlands duo dat met behulp van drummer Cor Hogerdijk toch ook als trio beschouwd mag en kan worden. De beide heren zijn actief in alle richtingen; Ergo schrijft opera’s, maakt radio, doet onverteerbare avant garde shit maar kan toch ook weer uit de hoek komen met typische Engelse geniale pop. Simonis speelde in allerlei legendarisch bands die iedereen inmiddels vergeten is, organiseert optredens voor experimentele muziek, doet ook aan avant garde en is radiomaker/hoorspelproducent. Niets wat tussen de lijntjes past.


De samenwerking begon met een dogma; schrijf zoveel mogelijk liedjes in zo kort mogelijke tijd inclusief opnames (mixen gebeurde later). Ergo was bij drie gelegenheden een drietal dagen in Rotterdam vanaf de zomer van 2014, en in die drie sessies werden er 29 nummers geschreven en opgenomen. Voor alle duidelijkheid; het was ook niet de bedoeling dat er met van tevoren bedacht materiaal werd gewerkt. Dus. 29 nummers. Kwantitatief zit dat in ieder geval snor. Of dat dan ook de moeite van het beluisteren waard is, is aan de luisteraar, hier een voorproefje van een aantal nummers;


https://soundcloud.com/z6records/sets/phizmiz-simonis

 

Self Indulgent Asshole heet in het echte leven Gilbert van Drunen en is zo’n typische kunstenaar die met zijn kleverige vingertjes nergens van af kan blijven; vanaf megalomane stages bouwen voor Zuid Amerikaanse presidenten of totalitaire Dance Festijnen tot gedichtjes voordragen in cafe de Schouw aan de Witte De With straat te Rotterdam. En dan doet hij ook nog aan beeldende shit , heeft een koffiebar op Rdam Zuid waar alle muzikale smaken aan bod komen (van Noise Improv tot mooie liedjes van allerhande landslui) en komt hij vanavond zijn meest vermaledijde project aan de wereld slijten, waarbij naam en inhoud op perfecte wijze samenvallen.


Deur : 20:00
Entree: Donatie


Reacties zijn gesloten.