Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Toonmoment Iliasz

Datum: zaterdag 12 april
Aanvang: 14:00
Entree:


Iliasz is bedoeld hoorspeltheater om live mee te maken. De makers duiden hun werk, hun queeste naar hoorspeltheater in zijn zuiverste nieuwe vorm als een drone, een muur en een nevel. U krijgt de kans delen van Iliasz te beluisteren en te aanschouwen.

 

In toonmoment #7 zal ketel haezer een nieuwe poging wagen het gehele 342 paginas tellende script tot een goed einde te brengen. grasso modo is één grote viering van het delirium waaraan jarry, lautréamont en rimbaud ook niet konden ontsnappen. de crisis is geen onderwerp. misdaad is niet interessant. Rr zijn vage signalen uit het heelal waarvan wij het levende bewijs zijn; grotendeels mislukt. vaak wanhopig, op zoek naar iets met als voornaamste angst het uitendelijk te vinden.

 

Het stuk is losjes gebaseerd op de ilias van homerus en de zaak M van klaas bolhuis: de mooiste prinses zet het op een rennen, en wordt achtervolgd door het keurkorps van het griekse leger. Na het nemen van een groot aantal verkeerde afslagen en foute beslissingen belanden ze in het centrum van
leiden, waar ze een belegering beginnen van een politiestation dat sowieso rijp was voor de sloop. Maar wanneer duidelijk wordt wat er gaande is krijgt
de chaos een landelijke allure.

 

Ketel haezer is een hoorspeltheater groep in wisselende samenstelling, maar voor deze gelegenheid bestaande uit klaas bolhuis, wilco maas, saskia de zee, hester boverhuis, tim benjamin en frank berbée.

 


Reacties zijn gesloten.