Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Reunie KWJ én ipsYlon (maar geen Open Monument)

Deze zaterdag zijn er, door een samenloop van omstandigheden, maar liefst twee geweldige evenementen in de vrijplaats.

Allereerst is er de reünie van KWJ (Beweging van Werkende Jongeren), een organisatie die in de jaren zeventig en tachtig actief was in de Koppenhinksteeg. KWJ heeft een uitgebreid programma in elkaar gezet met ’s middags vanaf 14u30 presentatie’s bij Doorbraak aan de Middelstegracht 38 en ’s avonds tentoonstelling en een feestelijk slot. Zie de site van KWJ voor meer info over het programma.

Vrijwel tegelijkertijd, om 15u00, start in de vrijplaats alweer de 13e editie van het ipsYlon festival. ipsYlon is een kleinschalig lo-fi festival; een open podium waarop iedereen zonder gêne naar voren kan stappen om muziek te maken, te zingen, te dansen, een gedicht voor te dragen of een verhaal te vertellen. Of zoals een van de organisatoren het stelde: kom cultureel apenkooien! Zie ook hun site voor het uitgebreide programma.

Een en ander betekent wel dat de vrijplaats dit jaar niet zal deelnemen aan de Open Monumentendagen. Uiteraard ben je wel welkom om ons open monument te komen bezichtigen…

Reacties zijn gesloten.