Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Kunstroute langs de Vrijplaats

1172861_290366141101120_1714069824_oOp 28 en 29 september vindt de 19e editie van de Kunstroute Leiden plaats. Een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van Leidse kunstenaars.

Er is een route uitgestippeld langs ateliers van professionele kunstenaars en een keur aan galeries, culturele initiatieven en onverwachte interventies van kunstenaars (en bijvoorbeeld scholieren) in de historische binnenstad.

Routeboekjes zijn vanaf de tweede week van september gratis verkrijgbaar bij het start- en informatiepunt van de route Museum De Lakenhal of bij het Visitor Centre Leiden (nabij het Centraal Station).’

define (dys)function is een expositie van Lenny Waasdorp en Boukje van Iperen dat bestaat uit werk dat speciaal voor de Kunstroute is gemaakt. Zij raakten geïnspireerd door de sacrale ruimtes van de prachtige locatie en de geschiedenis van de oude conservenfabriek waar de Vrijplaats nu in huist.

Lenny Waasdorp studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Haag, de Marmara University (faculty of fine arts) in Istanbul en de postacademische DNA van de Vrije Academie in Den Haag. Boukje van Iperen studeerde bij ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten, in Arnhem.

Cross-over: kunst, theater en muziek:
Er is niet alleen beeldende kunst te zien tijdens dit Kunstrouteweekend: zowel Theatergroep Domino als ESTEC Space Strings performen tussen de kunstwerken van Waasdorp en Van Iperen.
Theatergroep Domino is een theatergroep bestaande uit acteurs met een verstandelijke beperking. ESTEC Space Strings is een klassiek ensemble van medewerkers van de ESTEC dat onder andere Bach op het repertoire heeft staan.

Voor meer info:
www.vrijplaatsleiden.nl
www.lennywaasdorp.nl
www.boukjevaniperen.nl
www.gemiva-svg.nl/domino
www.kunstrouteleiden.nl

Reacties zijn gesloten.