Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Een nieuw jaar, een uitgelezen moment om vrijwilliger te worden…

Namens alle vrijwilligeIMG_4105rs van de vrijplaats willen we je allereerst een gelukkig nieuw jaar wensen. Het begin van een nieuw jaar is altijd een goed moment om niet alleen terug maar ook vooruit te kijken wat het komende jaar zal brengen. Zo ook voor de vrijplaats.

Terugkijkend op het afgelopen jaar kunnen we rustig stellen dat er een enorme berg werk verzet is door onze vrijwilligers. Met hart en ziel zijn er een geweldige hoeveelheid optredens georganiseerd en maaltijden bereid. Er is wekelijks hard geklust aan het pand; zo zijn bijvoorbeeld pannenlatten vervangen, waterpijpen vernieuwd, en ijzeren ramen schoongemaakt en hersteld. Achter de schermen is er ondermeer schoongemaakt, geadministreerd, promotie verspreid, afgewassen, zijn plannen opgesteld en uitgewerkt en drankjes geschonken. IMG_4989De vrijwilligers van de Weggeefwinkel zijn, behalve met het wekelijks begeleiden van spullen naar nieuwe eigenaren, druk geweest met twee verhuizingen, van en naar de huidige locatie aan de Lammenschansweg. En de mensen van Doorbraak hebben zich geroerd in het debat over Zwarte Piet, en zijn ter strijde getrokken tegen misstanden als dwangarbeid. Kortom, een enorm druk maar productief jaar.

Het komende vrijplaatsjaar zal voornamelijk in het teken staan van twee zaken. Allereerst willen we de organisatie van activiteiten verder verbeteren. Er zal verder worden gesleuteld aan de kwaliteit en diversiteit van het programma, de promotie van activiteiten en het soepel laten verlopen van de onderlinge samenwerking. Daarnaast zal dit jaar, waar we ons tot nog toe hebben gefocust op herstelwerkzaamheden, een start worden gemaakt met de realisatie van onze plannen voor de nieuwe vrijplaats.

Met andere woorden, het beloofdIMG_4392 wederom een intensief jaar te worden.

En om die reden kan de vrijplaats elke vorm van hulp gebruiken. Er zijn een aantal manieren om te helpen, maar de leukste manier is toch wel om vrijwilliger te worden. Concreet zijn we op korte termijn op zoek naar barmedewerkers en klussers. En wat is nou een beter moment om vrijwilliger te worden dan de start van een nieuw jaar?

Meer info over vrijwilligerswerk bij de vrijplaats lees je hier. Heb je algemene vragen of wil je meer weten over het vrijwilliger zijn in de vrijplaats? Stuur dan een mailtje naar: vrijwilliger(at)vrijplaatsleiden.nl

Wij hebben er hoe dan ook zin in, en jullie vast ook!

Reacties zijn gesloten.