Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Even voorstellen: theater en productiehuis de Generator

Hoe doe je aangifte tegen 770 mensen - van Quinsy GarioOnder de dakpannen van de Vrijplaats gaan de deuren open van een nieuw Leids theater. Niet nu. Nee. Over pakweg 2 jaar. Voorlopig is het theater just on probation. De initiatiefnemers van het theater voelen echter de noodzaak om nu al iets van zich te laten horen. De noodzaak om theater neer te zetten vanuìt een noodzaak.

Theater en Productiehuis De Generator wordt een uniek theater in Nederland waarbinnen die noodzaak de generator is. De noodzaak om maatschappelijke kwesties aan de kaak te stellen. Een theater waar professioneel maatschappelijk geëngageerd theater wordt geproduceerd en gespeeld.

Tijdens de On Probation avonden krijg je een voorproefje van het toekomstige theater. Met voorstellingen, met soep en sfeer, met een presentatie van het toekomstige theater en de voortgang ervan. Tegelijkertijd zijn de avonden een benefiet voor het toekomstige theater, dat zo onafhankelijk mogelijk wil zijn van ontastbare instituten. De eerst avond is op zondag 29 mei, met op het programma een nieuwe performance van de landelijke bekende theatermaker en activist Quinsy Gario en “About how my emotions were stolen about my father” van theatermaker en initiafnemer Ioana Tudor.

Lees hier meer over de plannen voor het theater en de eerstkomende On Probation avond.

Reacties zijn gesloten.