Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Crowdfundingcampagne voor een concertzaal in de Vrijplaats

crowdfundingbanner-page001In het hart van de Vrijplaats, in een voormalige conservenfabriek aan de Middelstegracht in Leiden, wordt een multifunctionele concertzaal gebouwd. Met de crowdfundingcampagne ‘Hart voor de Zaal’ wil de Vrijplaats de financiële middelen bijeen krijgen om de bouw optimaal te realiseren. De grote kickoff van de campagne is op woensdag 19 oktober om 20:00 in de bovenzaal in het historische pand. Tijdens de lancering wordt voor het eerst de promotiefilm getoond, waarbij kijkers een korte virtuele wandeling kunnen maken door de nieuwe zaal. Wat deze campagne extra bijzonder maakt, is dat de zaal – net als de rest van het pand – wordt gebouwd door kundige vrijwilligers.

De geluidsisolerende, multifunctionele zaal moet een nieuw podium in Leiden vormen voor getalenteerde, opkomende acts en vernieuwende muziek. Ook worden er debatten, filmvertoningen, poëzieavonden en comedyshows georganiseerd in de zaal. De zaal biedt ruimte aan max. 120 bezoekers en naar verwachting kan het publiek na de zomervakantie van 2017 voor het eerst de zaal betreden. Tijdens de bouw is de huidige barruimte en bovenzaal gewoon open voor het publiek.  

De zaal wordt een apart bouwwerk in de grote middenruimte van het historische pand en wordt uitgevoerd als een doos-in-een-doos-constructie. Om de geluidsisolatie richting de omwonenden verder te optimaliseren, wordt ook de omringende schil geluidsisolerend gemaakt. Door deze unieke constructie en doordat de bouw van deze zaal volledig wordt uitgevoerd door vrijwilligers, blijven de kosten laag. De entreeprijs blijft op deze manier ook goed betaalbaar. In Leiden is veel vraag naar een intieme concertzaal voor kleinschalige concerten.

Crowdfundingcampagne
De crowdfundingcampagne loopt van 19 oktober tot 6 december. In bijna twee maanden tijd moet tenminste de helft van het totaalbedrag voor de zaal (57.000 euro) worden opgehaald met de campagne via Voordekunst. De wens is om ten minste 28.000 euro met de hulp van gulle gevers te financieren. Afhankelijk van de bijdrage ontvang je een katoenen Vrijplaats tas, een kaartje voor een concert of één van de andere cadeaus.

Vrijplaats Leiden
Vrijplaats Leiden is een co-creatie van een aantal sociaal-maatschappelijke en culturele organisaties die zijn gehuisvest in een voormalige conservenfabriek aan de Middelstegracht. Meer dan honderd vrijwilligers dragen op regelmatige basis bij aan deze unieke plek in de binnenstad van Leiden. Zij vinden elkaar in een aantal kernwaarden, waaronder duurzaamheid, wereldburgerschap en solidariteit. Momenteel bestaat de Vrijplaats uit: de Weggeefwinkel, theater & productiehuis de Generator, Doorbraak, De Fabel van de Illegaal, Hotel Suburbia en natuurlijk het podium & (eet)café waar je al wekelijks van optredens en de veganistische keuken kunt genieten.

Kickoff crowdfundingcampagne
19 oktober / 20:00 / Vrijplaats Leiden, Middelstegracht 36
Hart voor de Zaal? Ga naar vrijplaatsleiden.nl/hartvoordezaal

Reacties zijn gesloten.