Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Vrijplaats ontvangt grote donatie Fonds 1818

logoAfgelopen maand konden we jullie al het geweldige nieuws brengen dat we een omgevingsvergunning hebben gekregen voor onze renovatieplannen. Een belangrijke mijlpaal in de historie van de Vrijplaats en het resultaat van vele (nachtelijke) uren van onze vrijwilligersploeg. En alsof dat niet genoeg goed nieuws in korte tijd is zijn we vandaag verheugd om te melden dat de Vrijplaats een grote donatie heeft gekregen van Fonds 1818. Dit in de regio wel bekende fonds steunt de renovatie en inrichting van de Vrijplaats met maar liefst een ton!

Enorme besparing door het ‘gewoon’ zelf te doen

img_4343Zoals je in het uitgebreide artikel in het Leidsch Dagblad van een aantal weken terug hebt kunnen lezen wordt de renovatie en herbestemming van het oude fabriekspand volledig door onze vrijwilligers uitgevoerd. Van electra tot timmerwerk; alles doen we zelf. We hebben berekend dat we daardoor ongeveer 5,5 ton aan kosten besparen. Door de kosten op deze manier laag te houden kunnen we straks ruimte blijven bieden aan onafhankelijke, experimentele en laagdrempelige initiatieven.

Nog veel geld nodig

Hoewel we ook op materiaalkosten bezuinigen door het herstellen van kapotte delen en het gebruik van tweedehands materialen. Desalniettemin is voor de aanschaf van alle materialen in totaal 6 ton nodig. Nog steeds een behoorlijk bedrag.

Met de bijdrage van Fonds 1818, dat met doelstellingen op het vlak van onder meer kunst, cultuur, duurzaamheid en welzijn van harte de Vrijplaatsplannen wil helpen mogelijk te maken, is nu een fiks deel van dat bedrag gefinancierd. Eerder ontving de Vrijplaats al een bijdrage van € 39.535 uit het Initiatievenfonds van Duurzaam Leiden waarmee een deel van de thermische isolatie van het pand is gefinancierd.

Al met al is er nog veel geld nodig. Omdat we nog dit jaar willen starten met de bouw van een geluidsisolerende concertzaal, is op woensdag 19 oktober de kickoff van een crowdfundingcampagne. Onder de noemer ‘Hart voor de zaal’ willen we met die campagne ten minste de helft van de kosten van de zaal (€ 56.000 in totaal) ophalen, maar liefst natuurlijk meer.

Enthousiast over de plannen?

crowdfund-kick-offBen je net als Fonds 1818 enthousiast over de plannen van de Vrijplaats? Dat is geweldig, eens te meer omdat je die zelf kunt helpen mogelijk te maken. Vanaf 19 oktober kan dat dus door de crowdfundingsactie te steunen (blijf op de hoogte via vrijplaatsleiden.nl/hartvoordezaal).

En natuurlijk kun je ook letterlijk de handen uit de mouwen steken en actief worden als vrijwilliger. Bijvoorbeeld als lid van de klusgroep, of bij één van de andere groepen. Stuur een mail naar vrijwilliger@vrijplaatsleiden.nl.

Reacties zijn gesloten.