Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Superresultaat na geweldige eindsprint!

Na 7 weken is de campagne dan toch echt over. En wie had van tevoren durven hopen op zo’n superopbrengst? Wij in ieder geval niet. Want dankzij jullie donaties hebben we (en ja, we ronden het gewoon af) 40.000 euro opgehaald. Dat is 141% van het oorspronkelijke doelbedrag en, belangrijker, meer dan tweederde van de totale kosten voor het bouwen van de zaal!

Behalve de financiële steun is ook de morele support van de bijna 500 donateurs (uit de wijk, stad, regio, provincie, land én de rest van de planeet) van onschatbare waarde. Hoewel we het allemaal nog een beetje op ons in moeten laten werken, geeft die steun echt elke Vrijplaatsvrijwilliger een enorme energieboost.

De komende week neemt het crowdfundingteam even wat gas terug. Maar niet nadat alle toegangskaarten voor concerten en festivals zijn verstuurd (er wordt vandaag of morgen persoonlijk contact met je opgenemen). Zo was er gisteren tijdens de finale een verloting (door superheld Paul, zie de foto) van de kaarten voor Obscene Extreme, Bloodshed Fest, Chimpyfest en State-X. De gelukkige winnaars ontvangen van ons apart bericht.

Na even te hebben genoten van de rust gaan we aan de slag met het voorbereiden van alle cadeaus zodat deze klaar zijn voor de nieuwjaarsborrel van zaterdag 20 januari. Uiteraard ben je als donateur van harte uitgenodigd om met ons vooruit te kijken naar het nieuwe jaar (waarin we dus de zaal gaan bouwen én in gebruik gaan nemen)en je cadeau op te halen. Dit laatste kan natuurlijk ook na 20 januari. Mocht je cadeau om de één of andere reden later beschikbaar komen dan nemen we hierover apart contact met je op.

Ook de komende maanden zijn er nog allerlei activiteiten om de bouw van de zaal te steunen. Zo is er aanstaande zaterdag een benefiet in de OCCII, volgt er op vrijdag 3 februari een benefiet bij Worm, en is er op zaterdag 18 februari zelfs een heus festival, wederom in de OCCII.

Tot slot is het bouwteam, want daar draait het natuurlijk allemaal om, inmiddels aan de slag met het verder detailleren van de bouwplannen zodat we zeer spoedig kunnen starten met de bouw van de zaal. En niet onbelangrijk: bij de bouw is je hulp van harte welkom. Want het werkt vrij simpel: hoe meer mensen helpen met klussen, hoe sneller de zaal er is. Interesse om de kanjers van het klusteam te komen helpen? Stuur een mail naar vrijwilliger@vrijplaatsleiden.nl

Rest ons jullie nogmaals enorm te danken voor jullie massale steun en de big smile waarmee we nu over straat lopen!

P.S. Op de hoogte blijven van het programma en de laatste nieuwtjes? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Reacties zijn gesloten.