Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Zonneboiler en trap geplaatst, kantoren klaar voor verhuur: reageer nu!

Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver… na maandenlange klusarbeid en geklauter op ladders is de vaste trap van de begane grond naar de kantoren op de eerste en tweede verdieping geplaatst.

De kantoren waar onze helden van de klusploeg de afgelopen tijd keihard aan hebben gewerkt worden daarmee opeens bereikbaar voor gebruik.

En gelukkig bleef het daar met het huidige winterse weer niet bij. Want hoewel de kantoren bijzonder goed zijn geïsoleerd – het dak en de muren zijn van een dikke isolatielaag voorzien en de ramen zijn voorzien van isolerend renovatieglas – is voor de huidige winterse temperaturen ook de CV installatie geïnstalleerd. Inclusief in totaal 7,5 vierkante meter zonnecollectoren.

Eerste definitieve locatie

Doorbraak en de Fabel van de Illegaal kunnen door dit harde werk binnen afzienbare tijd, hun kantoor in gebruik gaan nemen. Ze zijn daarmee de eerste initiatieven die gehuisvest worden op de definitieve locatie. Een mijlpaal van heb ik jou daar! En het is een, al zeggen we het zelf, werkelijk fantastisch mooi kantoor geworden. Het originele dak is gehandhaafd (nu met isolatie), voor de vloer zijn de originele eikenhouten planken (het deel dat niet verrot was) gebruikt, de metalen constructie staat in de lijnolie en van afvalhout wist één van onze timmervirtuozen prachtige deuren te bouwen.

Betaalbare werkruimte te huur

Naast het kantoor van Doorbraak komt met de bouw van de trap en de plaatsing van de installaties ook de grote werkruimte op de eerste verdieping vrij. De ruimte van in totaal 55 vierkante meter is nog beschikbaar voor een nieuw initiatief in de Vrijplaats. De komende twee weken, tot en met 19 februari, is het mogelijk om te reageren op de advertentie. Ben je kortom betrokken bij een initiatief, organisatie of bedrijfje dat een goeie aanvulling zou zijn voor de Vrijplaats én op zoek is naar betaalbare werkruimte? Laat het ons weten!

Bekijk hier meer foto’s van de werkzaamheden en het resultaat.

Reacties zijn gesloten.