Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Het jaar (en het dak) zit erop…

In 2017 is er weer enorm veel gebeurd in de Vrijplaats. Zo zit net voor het einde van het jaar het dak op de zaal! Om dat te vieren en vooruit te blikken op het nieuwe jaar zijn er in januari maar liefst drie (!) nieuwjaarsrecepties in de Vrijplaats.

Op zaterdag 6 januari is om 20:30, na afloop van het eetcafé, de Vrijplaats-brede nieuwjaarsreceptie. Onder het genot van het drankje kijken we graag terug en vooruit. Specifiek ben je welkom om tijdens deze receptie de nieuwe zaal te komen bezichtigen. De vorm van de zaal is gereed en goed zichtbaar. Tegelijkertijd moet er nog wel veel gebeuren aan de afwerking en inrichting. Tijdens de receptie hoor je ook hoe jij kan helpen bij de voorbereiding… (je mag je nu ook al opgeven via vrijwilliger@vrijplaatsleiden.nl) (Overigens: om zo snel mogelijk open te kunnen met het nieuwe podium & (eet)café zullen we het eerste deel van 2018 minder vaak open zijn op de vrijdagen.)

Op zondag 14 januari staat om 15:00 de tweede receptie, deze keer van Theater de Generator, op het programma. En dat zal niet alleen een terug- en vooruitblik zijn, maar ook een kickoff van de Generator crowdfundingcampagne. Deze crowdfunding richt zich specifiek op de tribune in de toekomstige theaterzaal. Hou de site, nieuwsbrief e.d. in de gaten of kom gewoon (ook) naar deze receptie!

Tot slot ben je op zondag 21 januari vanaf 14:00 welkom op de traditionele Doorbraak-nieuwjaarsreceptie van onderop, met gezelligheid, hapjes en drankjes, en eveneens een terugblik op 2017. Ook tijdens deze receptie volop gelegenheid om kennis te maken, bij te praten, contacten aan te knopen en inspiratie op te doen. Bovendien wordt met de receptie het nieuwe Doorbraak-kantoor op de tweede verdieping van de Vrijplaats (eindelijk) feestelijk ingewijd. Lees hier meer…

Met andere woorden, ook in 2018 hopen we weer de nodige mijlpalen te bereiken. Voor nu alvast, namens alle Vrijplaats-vrijwilligers, de beste wensen voor het nieuwe jaar!

2017 in de Vrijplaats in vogelvlucht

In februari konden we jullie melden dat het eerste deel van de Vrijplaats gereed was. Doorbraak kon haar nieuwe kantoor betrekken. Een eerste enorme mijlpaal.

Naast het Doorbraak kantoor was daarmee ook een tweede kantoor en een atelier / werkruimte gereed. In april waren we dan ook blij om Lucia, Anika, Leendert en Renée te verwelkomen als nieuwe huurders.

In mei was het vervolgens tijd voor een hele letterlijke mijlpaal: de eerste paal van de zaal werd halverwege de maand geplaatst, waarna in record-tempo het skelet van de nieuwe concertzaal uit de grond werd gestampt.

In de zomer begon tegelijkertijd door een tweede klusploeg ook het werk aan het theater. Eerst is het dak onder handen genomen en eind september was het startschot voor de verbouwing aan de binnenkant. Na het leegruimen en strippen van de zaal zijn onder meer twee openingen naar de zaal en de toekomstige backstage gerealiseerd.

En nu, net voor het einde van het jaar, zijn we blij om te kunnen melden dat het dak van de concertzaal erop zit! Daarmee is de vorm van de zaal helemaal gereed én goed zichtbaar waardoor je nog maar heel weinig fantasie nodig hebt om je voor te stellen hoe straks is om úit je dak te gaan.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de heerlijkste gerechten en bijzondere optredens die gedurende het hele jaar met veel liefde en toewijding door onze vrijwilligers werden bereid en georganiseerd.

Kortom, niet alleen reden voor een feestje maar ook genoeg om naar vooruit te zien in 2018. Tot ziens in de Vrijplaats op één van de nieuwjaarsrecepties, of natuurlijk als bezoeker of vrijwilliger op een ander moment…

Reacties zijn gesloten.