Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Start bouw entreepui

Een korte maar wel heel leuke bouwupdate deze maand: de bouw van de entreepui is namelijk gestart. Hoewel de afgelopen maand ook is gewerkt aan de afwerking van de zaal en het betegelen en verder afwerken van de gezamenlijke keuken op de eerste verdieping achter de zaal, zal de nieuwe entree toch wel het uithangbord gaan vormen van de Vrijplaats.

In plaats van de huidige jaren zeventig garagedeur was er ten tijde van de conservenfabriek sprake van een grote voorpui bestaande uit kleine ruiten in een groot raamwerk. Destijds was er aan de voorzijde geen entree in het midden van de voorzijde van het pand, naar verluidt om het niet te makkelijk te maken voor de arbeiders de fabriek uit te lopen.

De Vrijplaats zal de voorpui in de geest van de oorspronkelijke bouwkundige situatie weer open maken door weer een glazen voorpui te realiseren. Met dat verschil dat we deze keer juist wel een entree toepassen…

Meehelpen met deze unieke verbouwing nu het nog kan? Er wordt vrijwel dagelijks geklust. Meld je aan door een mail te sturen naar vrijwilliger@vrijplaatsleiden.nl


Reacties zijn gesloten.