Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Moois nu, en nog meer moois in het nieuwe jaar…

De feestdagen zijn voorbij – eindelijk zullen sommigen van jullie denken – en het nieuwe jaar is van start. Voor de Vrijplaats betekent dat nieuwjaarsborrels, nieuwe activiteiten en vooral ook: mouwen opstropen en aan de slag op de bouw… Net als in het afgelopen jaar worden alle vrije uurtjes gebruikt om de Vrijplaats stukje bij beetje functioneler en vooral nog veel mooier te maken.

Wat dat betreft zijn we supertrots en blij om datgene te presenteren wat toch wel het kroonjuweel van de renovatie kan worden genoemd: in plaats van de oude garage deur is er nu een geweldige glazen entreepui! We kunnen niet wachten om straks op de vide te zitten, genietend van een heerlijke maaltijd en een biertje, kijkend naar buiten. En ook dat moment komt dichterbij, want het werk is begonnen aan de voorzetwand rond de entreepui en de constructie voor de vide.

In de zaal is ondertussen een grid voor de ophanging van licht- en geluidstechniek en een systeemplafond met werklicht en akoestiche panelen gerealiseerd. En… jawel er zijn zelfs al bierglazenhouders aan de wanden gemaakt. Ook het werk in het theater ligt niet stil; elektravoorzieningen zijn gerealiseerd en er is een begin gemaakt aan het aanbrengen van een extra laag isolatie (op basis van duurzame resol hardschuim isolatieplaten).

Om deze successen te vieren, bij te kletsen én te horen hoe de nieuwe zaal klinkt willen we je van harte uitnodigen voor de Vrijplaats nieuwjaarsborrel, op zaterdag 12 januari. Op zondag 20 januari kun je het dunnetjes overdoen, óf gaan voor de herkansing bij de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van Doorbraak en de Generator, ditmaal met verrassingsact in de theaterzaal…

Hoe dan ook, namens alle vrijwilligers, wensen we je het allerbeste voor het komende jaar!

Reacties zijn gesloten.