Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Warme voeten en laatste hand aan zaal

De aanhouder wint luidt het gezegde, en dat weten we bij de Vrijplaats maar al te goed. Twee jaar geleden hielden we de zeer succesvolle ‘Hart voor de Zaal’ crowdfundingcampagne. Dankzij maar liefst 482 donateurs konden we een zaal bouwen! Inmiddels, nadat met name een kerngroep klussers zich helemaal uit de naad heeft gewerkt, staat er een zaal…

En hoewel de zaal ‘kaal’ al een geweldige akoestiek heeft, is ‘ie zonder techniek maar zeer beperkt bruikbaar. De afgelopen maanden en weken zijn we daarom druk geweest met het uitwerken van alle technische details, het (dankzij bijdragen van Fonds1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds) kopen van ontzettend veel onderdelen en het uiteindelijk ophangen en installeren van tops, subs, versterkers, spots, outlets en zo veel meer. De komende tijd wordt daar de laatste hand aan gelegd.

Alsof dat nog niet genoeg is, vordert ook de bouw van de ontmoetingsruimte en het theater. In beide ruimten is – niet alleen heel luxe, maar ook nog duurzaam – vloerverwarming gepland. Begin volgende maand wordt de egaal gemaakte vloer in de ontmoetingsruimte gestort zodat die ruimte ook steeds meer vorm krijgt.

Ook zin om mee te helpen? Loop gewoon even langs van dinsdag t/m zaterdag. Er wordt rond 10:00 gestart met klussen. Mailen kan ook: vrijwilliger@vrijplaatsleiden.nl

Reacties zijn gesloten.