Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

De Weggeefwinkel gaat weer open!

Het is een moment waar vele bezoekers en vrijwilligers naar hebben uitgekeken. En op dinsdag 1 maart is het dan zover… op die dag gaat namelijk de Weggeefwinkel weer open! En niet zomaar open. Aan de rechterzijde van de Vrijplaats is de ruimte, waar jaren het tijdelijke (eet)café was gevestigd, door vrijwilligers gerenoveerd en verbouwd tot winkelruimte. De Weggeefwinkel is daarmee het laatste initiatief in de Vrijplaats dat, na jaren strijd en noeste arbeid, haar definitieve onderkomen in gebruik neemt.

Toen in 2020 de wereld kennis maakte met corona werd al snel besloten om de deuren van de winkel en ook de ontmoetingsruimte te sluiten. Vervolgens is van de nood een deugd gemaakt en is een vaste ploeg vrijwilligers aan de slag gegaan met het isoleren, meubileren, schilderen en anderszins gereed maken van de nieuwe winkelruimte.

Bijna twee jaar later is de verbouwing afgerond en kan de winkel weer open voor de inname en het weggeven van tweedehands spullen. Vanwege de Coronapandemie zal er op 1 maart geen feestelijke opening plaatsvinden, maar is de winkel wel open voor klanten tussen 14.00 – 17.00 uur.

Voorgaand aan de officiële opening zijn er verschillende momenten gepland voor de inname van
goederen voor in de winkel. Dit zijn:

  • Woensdag 16 februari tussen 14.00 – 17.00 uur en tussen 19.00 – 20.30 uur.
  • Zaterdag 19 februari tussen 14.00 – 17.00 uur.
  • Woensdag 23 februari tussen 14.00 – 17.00 uur en tussen 19.00 – 20.30 uur.
  • Zaterdag 26 februari tussen 14.00 – 17.00 uur.

De Weggeefwinkel nodigt iedereen met oude spullen uit op deze momenten, maar de winkel is dan nog niet
geopend voor het ophalen van goederen. Ook vragen we iedereen geen spullen voor de winkel te
zetten buiten deze momenten. Zie voor meer informatie en updates de website en de
Facebookpagina van de winkel.

Reacties zijn gesloten.