Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Daymo & myra ida

Datum: zaterdag 12 november
Aanvang: 22:00
Entree: Donatie


 

14642346_1105227229572816_5970404258170609319_n

Wat maakt een artiest tot een artiest? Is dat iemand die anderen laat nadenken over zijn of haar werk? Is dat iemand die werk produceert om mooi gevonden te worden?

 

Ik geloof dat iedereen, die een creatief idee deelt met anderen, een artiest is, op wat voor manier dan ook. Kunst is misschien wel het vaagste begrip op aarde, omdat iedereen het anders interpreteert. Zo kan het zien of horen van iets doodgewoons voor de één, een hele beleving voor de ander zijn.
Stel je bijvoorbeeld eens voor dat jij je hele leven in het centrum van Parijs woont. Je loopt iedere dag langs de Eiffeltoren richting werk of school, en ziet duizenden toeristen nagelbijtend en vingertikkend in eindeloze rijen staan, trippelend af te wachten tot ze eindelijk de beroemde Eiffeltoren in mogen, tegen een flinke prijs uiteraard. Voor hen is de Eiffeltoren het toppunt van de Franse cultuur en architectuur, een meesterlijk bouwwerk en een eeuwig monument. Voor jou is het zo doodgewoon als de smaak vanille bestellen als je een ijsje koopt.
Gewenning wist de ervaring uit, en filtert de kunstkoffiedik weg tot een doodgewoon kopje koffie.

 

Ik wil het doodgewone uit de muziek halen. Gewoonheid en gewenning voor het oor maakt ieders artistieke gevoel lui. Mijn kunst, mijn expressie, moet vernieuwend zijn. Mijn missie is eigenlijk om zó vernieuwend te zijn, dat mijn muziek niet meer in genres of subgenres ingedeeld kan worden. Met vernieuwing probeer ik niet te zeggen dat al het oude van tafel moet worden geveegd. Integendeel. Alles wat al gedaan en gemaakt is, kan je zien als bouwstenen. Het oude is het fundament van het nieuwe. Nu zie ik mijn muziek nog als hip hop, met een vleugje jazz en Braziliaanse bossa en samba. En mijn stijl verandert ook mee met de tijd. Maar ik leef toe naar het moment waarop men kan zeggen: Daniël heeft een nieuwe muziekstijl gecreëerd. En dat, dames en heren, maakt een artiest tot een artiest.

 

Ik hou wel van lange cryptische intro’s. Mijn naam is Daniël Meppelink, op het podium heet ik Daymo, en ik ben een verhalenverteller. Mijn teksten zijn mijn verhalen, mijn ideeën en mijn dromen. Ik ben momenteel een vrij vogeltje, genietende van een tussenjaar, en enkele weken verwijderd van volwassenheid. Ik begon acht jaar geleden op de gitaar, en ontdekte niet zo heel lang geleden de microfoon van mijn vader. Beats maakte ik daarvoor al, maar het heeft nog wel even geduurd voordat mijn eerste mixtape er was.

 

Mijn mixtape heet The Biggest Wave en is te bekijken op YouTube en op Soundcloud.


Reacties zijn gesloten.