Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

The Uselessness Of Art

Datum: zaterdag 21 september
Aanvang: 12:00
Entree: 7,50 euro


Op 21 en 22 september staat de Generator in het teken van de zinloosheid van kunst. In het kader van Kunstroute Leiden. Moet kunst nut hebben om nuttig te zijn? Moet kunst een verkoopbaar product zijn? En wie bepaalt de waarde van kunst? Een ode aan de nutteloosheid van kunst binnen een kapitalistische samenleving.

 

In het middelpunt van het programma staat de lezing-performance van choreograaf Sandra Kramerova `About dance, fireflies and the end of the world as we know it´. Deze dans-lezing bevraagt ​​de rol van dans en kunst in onze moderne, westerse samenleving en viert dans als een “volkomen nutteloos fenomeen”.

 

Na de performance is er aansluitend een vurig debat over de zinloosheid en zinvolheid van kunst. Bekende koppen uit de kunsten gaan met elkaar en het publiek in gesprek. Er zal niet gestopt worden met praten totdat er spreekwoordelijke stoelen door de ruimte vliegen. Hou onze socials en website in de gaten voor de bekendmaking van de panelleden.

 

Daarnaast kun je de open repetities bijwonen van ‘Answers’, de nieuwste voorstelling van Dance Company The Kitchen / Jamie de Groot. Een multidisciplinaire dansvoorstelling met als thema ‘het waarnemen van een realiteit’ en de constante zoektocht naar de antwoorden op de retorische vragen van het leven. ‘Answers’ is tevens een nieuwe Generator productie die in 2020 bij ons in première gaat.

 

Aanvang voorstelling en debat op beide dagen is 15.30 uur. Tickets zijn 7.50 euro aan de deur of 8,58 euro in de voorverkoop (te koop via Eventbrite).

 

De open repetities zijn beide dagen gratis toegankelijk om 12.00 uur en om 14.00 uur.


Reacties zijn gesloten.