Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Uitgelicht: Vrijplaats Festival

Foto van muziekgezien.blogspot.nlIn november vorig jaar vond ‘ie voor het eerst plaats: hét festival van de Vrijplaats met de zo voor de hand liggende naam. En met de naam bleek al ’t voor de hand liggende ook wel gezegd, want wat een curieuze combinatie aan genres en stijlen stond er destijds op het programma. Niet alleen flamenco, op zich al geen dagelijkse kost in de vrijplaats, maar ook akoestische noisegrindcore, Italiaanse maar verhinderde singersong en soundscapes met een muziekdoos. En dat vrijplaatsbezoekers zich niet in een hokje laten douwen bleek wel uit de opkomst; het massaal toegestroomde publiek proeft die avond van de verschillende stijlen en muzikale uitvindingen die de vrijplaats door ’t jaar heen heeft te bieden.

10993467_756176414477901_1772459710658723793_oGeheel volgens deze nieuwe traditie, belooft ook de tweede editie op zaterdag 14 maart weer een muzikale proeverij te worden. Dan Geesin (UK/NL) zal behalve ‘Folunk’ met antieke orgels ook de film ‘Elephant Feet’ brengen, Kopfleuchten uit Duitsland vertegenwoordigt klokkenspel en accordion, Umgebung & Knoert Knoepert treden op met birds&suits&sounds en De Stokers brengen niets minder dan hoempapolkaklezmercircuspunk. En het wereldse toetje, net als tijdens de vorige editie, wordt verzorgd door DJ Francesco.

Kom kortom ook muziek proeven op zaterdag 14 maart. (Voorproeven kun je op de Facebook pagina van het event.)

Reacties zijn gesloten.