Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Qbus needs to stay!

Actielogo Geert JPEGAfgelopen november werd duidelijk dat de gemeente Leiden voornemens is om onze buren van de Qbus uit hun huidige onderkomen aan de Uiterstegracht te zetten. Dankzij brede steun heeft de Qbus vervolgens uitstel gekregen, maar de gemeente lijkt nog niet voornemens van uitstel ook afstel te laten komen. Integendeel. Ondanks een prima voorstel van de Qbus om de exploitatie anders aan te pakken en op termijn de achterstallige huur te voldoen, volhardt de gemeente in haar voornemen. En daarbij neemt de gemeente zelfs de achterstallige huur als verlies.

Dit alles zou betekenen dat de Qbus per 1 mei haar deuren moet sluiten hetgeen een enorm verlies zou betekenen voor popmuzikanten en muziekliefhebbers in Leiden en omstreken. Een belangrijk muziekpodium met een unieke programmering dreigt verloren te gaan.

Vind je met ons dat dat niet mag gebeuren? Onderteken dan ook de petitie voor behoud van de Qbus, like de Facebook-pagina “Qbus needs to stay”, en spreek je uit tegen de voorgenomen ontruiming.

Reacties zijn gesloten.