Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Dit weekend: derde Dorpsvreugd én Drone Cinema Film Festival

dorpsvreugdHet vrijplaats maandprogramma van april bewijst wederom dat er niet alleen op muzikaal vlak van alles te beleven is aan de Middelstegracht. Naast live muziek, DJ’s, theater en film (waarover zo meer) is de poezië ook goed vertegenwoordigd. Aan het eind van de maand met Famous for 15 minutes, en binnenkort met Dorpsvreugd.

Al weer voor de derde maal brengt Dorpspoudste de Jong op vrijdag 8 april een avond vol poëzie en muziek naar de Vrijplaats. Onder de vlag Dorpsvreugd haalde de Dorpsoudste eerder dichters als Erik Lindner, Saskia Stehouwer en K. Michel naar de vrijplaats. Deze keer kun je je laten verrassen door optredens van Daniël Dee, Lena Hessels, Sylvia Hubers, Tsead Bruinja. En mogelijk nog meer…

Lees hier meer over het Dorpsvreugdprogramma…

drone cinema festival 2016Direct gevolgd op Dorpvreugd vindt op zaterdag 9 april wederom een bijzonder evenement plaats; heel toevallig ook de derde editie van het Drone Cinema Film Festival. Op uitnodiging van Hotel Suburbia heeft Kim Cascone (een Amerikaanse componist van electronische muziek, die onder meer meewerkte aan films van David Lynch) uit verschillende inschrijvingen een selectie gemaakt van liefst 9 films, video’s en animaties die tijdens het festival worden vertoond.

Maar Drone cinema, dat klinkt vrij obscuur zul je misschien denken… en dat zullen we zeker niet ontkennen. Mocht je wel eens gehoord hebben van Drone muziek, waarvan Sunn0))) een bekend voorbeeld is, dan kun je je er wellicht wat bij voorstellen. Deze muziek kenmerkt zich door intense, extreem lange en vaak zware tonen die de luisteraar, aldus Cascone, ‘in een ruimte buiten de tijd’ plaatsen. Het werk dat je tijdens het Drone Cinema Film Festival kan komen zien, beoogt datzelfde effect te bereiken, alleen dan met visuele middelen. Ook benieuwd wat dat oplevert? Zet je schrap en laat je verrassen.

Lees hier meer over het festival…

Reacties zijn gesloten.