Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Uitgelicht: Oorlog tegen migranten & Marinus van der Lubbe

Behalve optredens van uiteenlopende bands en DJ’s staan er in februari een middag en avond op het programma die we graag uitlichten. Allereert organiseert Stop the War on Migrants in samenwerking met de Darfur Union en Doorbraak op zondag 4 februari een bijeenkomst over de Europese wapen- en beveiligingsindustrie en de militarisering van de EU-grensbewaking. Tijdens de middag geven activisten van Stop the War on Migrants en Darfur Union een praatje, gevolgd door een debat. Lees hier meer over de achtergronden en het programma.

Op vrijdag 16 februari volgt een avond over de Marinus van der Lubbe. Marinus van der Lubbe was ooit werkzaam in de Tieleman & Dros fabriek waarin nu de Vrijplaats is gevestigd. De perfecte setting voor biograaf Martin Schouten om op deze vrijdagavond te vertellen over het leven van Marinus van der Lubbe. De avond wordt ingeleid door “dorpsoudste” Jos de Jong.

Reacties zijn gesloten.