Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Nieuw seizoen na drukke zomer

Het is september, en hoewel de zon onverminderd schijnt is de zomervakantie nu toch echt voorbij. En dat betekent dat in de Vrijplaats ook de activiteiten die tijdens de zomer op een lager pitje stonden weer opgestart worden en vandaag officieel het nieuwe seizoen start.

Vandaag starten we relaxed met een avond in een nieuw jasje: onder de naam Rebels brengen dj’s Martial Ard en WROK alsmede de gasten van Blackstar Sound je nog lekker zomerse reggea. Daarnaast is er deze maand ook dans, een info-avond van Geen kind aan de Kant, en zijn er diverse optredens.

Liefhebbers van het eetcafé opgelet: je zult nog een weekje moeten wachten, het eerste eetcafé is er vanaf volgende week zaterdag 8 september.

Dat het nieuwe seizoen nu na de zomervakantie weer start betekent niet dat alles in de Vrijplaats stilstond deze zomer. Integendeel. De meest zichtbare verandering is dat de entreepui aan de voorzijde vorm heeft gekregen zodat werkelijk iedere voorbijganger kan zien hoe ontzettend mooi het gebouw aan het worden is. Leuk ‘detail’: het raam aan de bovenkant weegt maar liefst 80 kilo. Vier klussers en een trappenberg van steigers waren nodig om ‘m op z’n plek te krijgen.

Naast de entreepui is er gewerkt aan het dak, de gemeenschappelijke ruimte en is ook aan het theater gestaag voortgebouwd. Zo is afgelopen week gestart met de bouw van de backstage en het kantoor voor theater de Generator. En, last but not least, konden we melden dat maar liefst drie fondsen de Vrijplaats hebben gesteund met een financiële bijdrage van in totaal € 94.000.

Check hier de foto’s van de bouw:

Reacties zijn gesloten.