Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Renovatieglas, klimaatsysteem en meer klusvorderingen

Op de foto’s van de afgelopen maanden kon je langzaam maar zeker de nieuwe entreepui zien verschijnen. Alle onderdelen van de entreepui zijn inmiddels gereed om geplaatst te worden, het wachten is nu alleen op het op maat te leveren renovatieglas. De verwachting is dat het glas voor de entreepui én het dak de komende weken wordt geleverd.

Het goede nieuws is dat in de tussentijd het werk aan de zaal is hervat. Dat stond vanwege het werk aan het dak en de entreepui een tijd op een lager pitje. Bovendien moest het klimaatsysteem voor het gehele gebouw technisch uitgewerkt worden. Die uitwerking is inmiddels gereed. De afgelopen weken zijn de ventilatiekanalen in het plafond aangebracht en waarna het plafond van de zaal dicht kon worden gemaakt. Daarnaast is het werk gestart aan het techniekhok aan de linkerzijde van het podium.

Ook het werk aan de backstage en het kantoor voor Theater de Generator vordert gestaag. De wanden zijn opgetrokken, en voorzien van isolatie. De vorderingen kun je de komende maanden trouwens van dichtbij bekijken tijdens de Tell Me More voorstellingen in de theaterruimte.

Ook zin om te helpen met dit unieke bouwproject? We zijn specifiek op zoek naar een stucer, maar eigenlijk is iedereen met een flinke dosis motivatie welkom. Er wordt van dinsdag t/m zaterdag geklust. Meld je aan als vrijwilliger of loop één van deze dagen langs.

Reacties zijn gesloten.