Vrijplaats Leiden

De sociaal-culturele vrijplaats in Leiden.

Eindsprint theater, muurschildering Marinus, bouw #724meter

De afgelopen weken is er – ondanks het letterlijke en figuurlijke broeikaseffect – weer ontzettend veel gebeurt in de Vrijplaats. In de eerste plaats is de eindsprint ingezet door de Generator. Zoals je op de foto’s onderaan kunt zien is het theater voorzien van een marmoleum vloer. Superstrak! Daarnaast zijn ook de laatste ruiten geplaatst (van de in totaal meer dan 500!) in een vakkundig gereviseerd kozijn.

Behalve deze bouwwerkzaamheden is de Generator ook druk in de weer met de voorbereidingen van het nieuwe theaterseizoen. Want vanaf september gaat de Generator starten met de programmering in de nieuwe ruimte! Uiteraard met de nodige coronamaatregelen. Er wordt afgetrapt met de premiére van Nina Bobo, een eigen Theater de Generator productie.

Eveneens op de eerste verdieping is de ontmoetingsruimte verrijkt met een portret van Marinus van der Lubbe – ooit werkzaam in de conservenfabriek – door Gijs Donker. Lees hieronder het artikel dat in het Leidsch Dagblad over de muurschildering verscheen:

En ook de overige werkzaamheden om de volle #724meter in de Vrijplaats af te bouwen gaan gestaag door. Op de vide zijn de wanden voorzien van gipsplaten en is begonnen aan de laatste afwerking. En ook de bar en keuken krijgen razendsnel vorm.

Al dit werk wordt – zeker ook in deze moeilijke coronatijd – mede mogelijk gemaakt dankzij onze donateurs. Wil je ook doneren? Lees de ins en outs op de 724 meter pagina…

Reacties zijn gesloten.